Docenten


 

Dick Gerbrands

Dick GerbrandsDick Gerbrands (1940) sinds 1984 gevestigd als Klassiek Homeopaat in Zoetermeer. Al sinds het begin van zijn zelfstandige praktijk werkt hij vooral vanuit de levensloop van zijn cliënten. Door inzicht in hun biografie is hij in staat homeopatische middelen te verstrekken die de mens ondersteunen in zijn soms moeilijke levensgang. Dick heeft een eigen opleiding tot Homeopatisch genezer ontwikkeld en is daar reeds 21 jaar actief mee bezig geweest. Tijdens deze opleiding doceerde hij naast de homeopatische kennis veel biografische kennis en geesteswetenschap over de ontwikkelingsfasen van de aarde en achtergronden van de mens. Ook heeft hij vele cursussen gegeven welke inzicht in de achtergronden van de eigen biografie leerden. Dick geeft nog steeds regelmatig voordrachten en lezingen over bovengenoemde onderwerpen.

Brigitte Beck

20140508_122750-1Brigitte Beck (1960) beeldend kunstenaar en kunstzinnig therapeute. Brigitte werkt vanuit Zoetermeer in haar eigen atelier, daar geeft zij les in verschillende schilder technieken. Haar vrije werk wordt regelmatig tentoongesteld en ook schildert zij in opdracht. Als kunstzinnig therapeute heeft Brigitte verschillende opleidingen gevolgd waaronder ook de schilder therapie volgens Liane Collot. Zij werkt zowel met kinderen als volwassenen en maakt gebruik van verschillende technieken zoals tekenen, schilderen, boetseren en speksteen bewerken. Individuele schilderprocessen behoren ook tot de mogelijkheden. In 2003 behaalde zij het diploma aan het Manisola instituut voor persoonlijk meesterschap en ethische communicatie. Sinds 2010 geeft Brigitte concentratie en meditatie cursussen waar zij put uit jarenlange ervaring, gebaseerd op kennis van de geesteswetenschap. Van daaruit heeft zij ook biografische gesprekken.

Jolanda Wichert

Jolanda WichertJolanda Wichert (1959) is verpleegkundige en werkzaam in de gezondheidszorg. Zij heeft de opleiding tot klassiek homeopaat gevolgd. De biografie van de mens stond centraal in deze opleiding en heeft haar inspiratie gegeven om ook in haar beroep als verpleegkundige deze biografie te betrekken. Daarnaast was zij ook werkzaam als begeleidster van biografie cursussen. In 2008 behaalde zij het diploma van de voorgezette opleiding tot verpleegkundige vanuit de antroposofie. Mede door deze opleiding kon zij wederom een verdieping aan het verpleegkundig beroep geven en met name de praktische adviezen vanuit het antroposofisch mensbeeld waren voor haar nieuwe mogelijkheden om mensen nog breder te kunnen verzorgen en begeleiden.

Erna Ammerlaan

20140508_192816-1Erna Ammerlaan (1962) heeft na haar studie talen en culturen van Zuid-Oost Azië en Oceanië, Indonesische verpleegkundigen begeleid in ziekenhuizen en verpleeghuizen op het gebied van acculturatie en maatschappelijk welzijn.Tevens is zij tot op heden werkzaam als tolk-vertaalster Indonesisch. Na haar studie tot reïncarnatie-therapeut is zij een eigen praktijk gestart als therapeut. In 2008 rondde zij de opleiding tot klassiek homeopaat af waardoor ze in haar praktijk de verdiepings-slag kon maken die ze al jaren zocht. De geesteswetenschap die een belangrijk onderdeel was van de studie tot klassiek homeopaat, heeft er voor gezorgd dat zij op een andere en diepere manier is gaan kijken naar mensen. Daarnaast is zij yogadocent met als specialisatie zwangerschapsyoga.